Friday, October 19, 2018

Koktel pecivo



Koktel pecivo se najčešće priprema za razne proslave jer malo, veličine jednog zalogaja.
Ali to ne znači da ga ne možete napraiti onda kada poželite.
Imate mogućnost da birate ukuse i oblike.
Nama se najviše dopadaju kiflice sa trapistom i bavarsko pecivo.
Evo jednog predloga za testo.


Koktel pecivo, sastojci:
600 g mekog brašna
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kašičica suvog kvasca
2 dl jogurta
1,5 dl mlake vode
1 dl ulja

Za završnicu:
1 jaje, rendani trapist, semenke po izboru, morska so...


Koktel pecivo, priprema:
Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i umesite glatko testo.
Premažite ga uljem, pokrijte mokrom krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči.

Razvijte testo na površini koju ste posuli brašnom(u krug ili pravougaonik po želji).
Napravite oblike po želji, premažite umućenim jajetom i pospte po izboru - rendanim trapistom semenkama...

Koktel pecivo je uglavnom manje, ali po izboru možete napraviti i veće.

Ovog puta sam testo podelila na tri dela.
Od jednog sam napravila kiflice posute trapistom, od drugog bavarske rolnice, a trećeg dela pica kiflice (pre uvijanja, premazala sam ih kečapom, posula origanom i rendanim trapistom.

Koktel pecivo pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni.




Napomene:
Ovo uvek napišem u napomeni - ukoliko imate vremena, testo umesite ranije i premesite ga nekoliko puta.
Ipos svake fotografije imate naziv/link ka receptu.
Mogućnosti imate baš dosta.
Birajte ukuse i oblike koje volite.

No comments:

Post a Comment