Koktel pecivo se najčešće priprema za razne proslave jer malo, veličine jednog zalogaja.
Ali to ne znači da ga ne možete napraiti onda kada poželite.
Imate mogućnost da birate ukuse i oblike.
Nama se najviše dopadaju kiflice sa trapistom i bavarsko pecivo.
Evo jednog predloga za testo.
Koktel pecivo, sastojci:
600 g mekog brašna
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kašičica suvog kvasca
2 dl jogurta
1,5 dl mlake vode
1 dl ulja
Za završnicu:
1 jaje, rendani trapist, semenke po izboru, morska so...
Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i umesite glatko testo.
Premažite ga uljem, pokrijte mokrom krpom i ostavite na toplom mestu da se udvostruči.
Razvijte testo na površini koju ste posuli brašnom(u krug ili pravougaonik po želji).
Napravite oblike po želji, premažite umućenim jajetom i pospte po izboru - rendanim trapistom semenkama...
Koktel pecivo je uglavnom manje, ali po izboru možete napraviti i veće.
Ovog puta sam testo podelila na tri dela.
Od jednog sam napravila kiflice posute trapistom, od drugog bavarske rolnice, a trećeg dela pica kiflice (pre uvijanja, premazala sam ih kečapom, posula origanom i rendanim trapistom.
Koktel pecivo pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni.
Ovo uvek napišem u napomeni - ukoliko imate vremena, testo umesite ranije i premesite ga nekoliko puta.
Ipos svake fotografije imate naziv/link ka receptu.
Mogućnosti imate baš dosta.
Birajte ukuse i oblike koje volite.
No comments:
Post a Comment