Sunday, October 21, 2018

Kesten kocke (chestnut cube cake)


Kesten kocke su vrlo jednostavne za pripremu.
Za ljubitelje kestena, ovo je prava delicija.
Biće vam potrebno 15-tak minuta da napravite ovu poslasticu ukoliko imate kestenovo brašno.


Kestenovo brašno kupujem u poslastičarnici M&M (post nije sponzorisan).
Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite ovakav kesten, možete ga sami napraviti - skuvajte kestenje, oljuštite ga, ispasirajtei sačekajte da se prosuši.


Kesten kocke, sastojci:
300 g brašna od kestena
80 g omekšalog maslaca ili margarina
80 g šećera u prahu
1 kesica vanilin  šećera

Glazura:
100 g crne čokolade
1 kašičica margarina ili putera
2-3 kašike tople vode ili mleka



Kesten kocke, priprema:
Penasto umutite margarin i šećer u prahu.
Dodajte vanilin šećer i kestenovo brašno.
Sjedinite sve sastojke.
Smesu sipajte u manju posudu ili pleh okvirnih dimenzija 15*15 cm koju ste obložili papirom za pečenje ili tegljivom folijom.
Stavite u frižider da se kolač stegne, isecite ga na kocke i prelijte čokoladnom glazurom (istopite čokoladu i puter na nižoj temperaturi, dodajte toplu vodu i mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjednine).


Kolač možete preliti glazurom, pa ga seći posle.

Takođe, ovom smesom možete puniti modlice za praline, pa ih potom umakati u istopljenu čokoladu.


Za dekoraciju sam izabrala drobljene lešnike.


Nisu baš kocke, ali trebalo je da budu.

Recept za kesten pire (chesnut puree) na moj način, možete pročitati ovde.


Ovo kestenovo brašno možete koristiti i za pripremu kesten pirea.

No comments:

Post a Comment