Slatkiš koji se priprema upravo u ovo doba godine.
Najavljuje dolazak zime i božične praznike.
Vraća u detinjstvo.
Šolja toplog čaja, meko ćebe, kolač i C slatka tradicija proizvodi.
Komisbrot, sastojci:
1 šolja belanaca
1 šolja šećera
1/3 šolje ulja
sok od pola limuna
1 šolja brašna
rendana korica od pola limuna
1/2 šolje seckanih oraha
1/2 šolje suvog grožđa
(šolja je od 2,5 dl)
Komisbrot, priprema:Suvo grožđe operite, ostavite da stoji desetak minuta u mlakoj vodi, pa ocedite.
Rernu zagrejte na 175 stepeni.
Belanca i šećer sipajte u činiju i mutite dok ne dobije sjajnu i glatku smesu.
Postepeno sipajte ulje neprekidno muteći.
Na kraju dodajte sok od limuna i C vanilin šećer, pa ponovo umutite.
Sjedinite brašno, C prašak za pecivo, koricu limuna, orahe i suvo grožđe.
Suve sastojke dodajte u smesu od belanaca i umešajte špatulom.
Modlu za kuglof (srneća leđa ili veknu) premažite uljem i pospite brašnom.
Sipajte smesu za kolač, poravnajte i pecite oko 35 minuta.
Komisbrot prohladite u kalupu, stavite ga na poslužanik i pospite C šećerom u prahu.
Napomena:
Ukoliko nemate šolju od 2,5 dl, sve sastojke merite onom koju imate.
Za ovu količinu upotrebila sam 6 belanaca.
Od suvog voća možete koristiti ono što volite.
No comments:
Post a Comment