Kolač sa borovnicama u kom je zvezda recepta tikvica.
Tikvica je neutralnog ukusa, ali će kolaču dati divnu mekoću i sočnost
Neizostavni C Slatka tradicija proizvodi su na fotografiji.
Kolač sa borovnicama, sastojci:
3 jajeta
7 kašika šećera
4 kašike ulja
5 kašika brašna
200 g krupno rendane tikvice
100 g borovnica
Penasto umutite jaja, šećer, vanilin šećer i ulje.
Pomešajte suve sastojke (kakao, griz, brašno i prašak za pecivo), pa ih dodajte u smesu od jaja i šećera.
Na kraju umešajte rendanu tikvicu i borovnice.
Modlu okvirnih dimenzija 20*25cm obložite papirom za pečenje.
Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ohlađen kolač poslužite uz dodatak Eskimka, borovnica ili posut C šećerom u prahu.
No comments:
Post a Comment