Torta Pavlova popularna je u celom svetu.
Nastala je u čast ruske balerine Ane Pavlove.
Sveže bobičasto voće, vazdušasto umućen šlag i lagani beze koji podseća na baletsku suknju čine pahuljastu tortu Pavlova.
Sastojci za beze korpice:
3 belanceta
1 kašičica limunovog soka
Ostali sastojci:
mleko prema uputstvu sa pakovanja
250 g jagoda
Mini Pavlove, priprema:
Rernu zagrejte na 110 stepeni.
Belanca mutite dok se blago ne zgusnu, pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu iz 3-4 puta sve vreme muteći smesu.
Mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Na kraju dodajte sok od limuna.
Umešajte čvrstin koji ćete sipati kroz cediljku (kako bi se ravnomerno rasporedio).
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje (možete nacrtati krugove prečnika oko 8 cm sa donje strane kako bi vam beze kore bile jednake).
Dresir kesu (sa nastavkom po izboru) napunite smesom od belanaca.
Na sredinu kruga istisnite malo smese (kako biste dobili dno), pa oblikujte beze korpice visine oko 4 cm.
Od ove količine dobićete 10 tortica.
Sušite 1 sat na 110 stepeni, potom smanjite temperaturu na 90-100 stepeni i sušite još 1 sat.
Isključite rernu i ostavite da se korpice ohlade u rerni.
Šlag umutite prema uputstvu sa pakovanja, napunite beze korpice, dodajte jagode (ili bobičasto voće po izboru), ohladite u frižideru i poslužite.
No comments:
Post a Comment