Pripremljena od malo sastojaka, za ljubitelje vanile i banana.
Sastojci za fil:
6 dl mleka
5 kašika šećera
Za fil stavite 4 dl mleka i šećer da provri.
Puding rastvorite u 2 dl mleka i skuvajte na uobičajen način.
Odmah dodajte maslac i vanilin šećer.
5 kašika šećera
Ostali sastojci:
200 g piškota
2 dl mleka
2 banane
Za dekoraciju:
mleko prema uputstvu sa pakovanja
1 banana
Puding rastvorite u 2 dl mleka i skuvajte na uobičajen način.
Odmah dodajte maslac i vanilin šećer.
Mešajte da se sve sjedini.
Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Potom ga stavite u frižider na oko pola sata.
Umutite šlag krem sa mlekom, pa ga postepeno dodajte u dobro ohlađen puding i mutite mikserom.
Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Potom ga stavite u frižider na oko pola sata.
Umutite šlag krem sa mlekom, pa ga postepeno dodajte u dobro ohlađen puding i mutite mikserom.
Na tacnu (ili u kalup) poređajte polovinu piškota koje ste prethodno provukli kroz mleko.
Premažite polovinu fila, poređajte banane iseckane na kolutove, stavite drugu polovinu fila i lepo poravnajte.
Završite ostatkom piškota koje ste, takođe, provukli kroz mleko.
Šlag krem umutite prema uputstvu sa pakovanja i premažite preko piškota.
Torta sa bananama treba da odstoji nekoliko sati u frižideru, a najbolje preko noći.
Prilikom služenja pospIte kakao prahom i dekorišite kolutovima banana.
No comments:
Post a Comment