Miris cimeta, vanile, čokolade, meda i pomorandže asocira na zimu i praznike.
Medene jelkice će upotpuniti vašu prazničnu trpezu.
Medene jelkice, sastojci :
2 jajeta
100 g šećera
1 kašika meda
50 ml mleka
50 ml ulja
120 g brašna
1/2 kašičice cimeta
1 kašičica rendane kore pomorandže
Dekoracija:
70 g crne čokolade
1 kašika ulja
slani štapići, šarene perlice po izboru
Priprema:
Penasto umutite jaja i šećer.
Umešajte med, vanilin šećer, ulje i mleko.
Sjedinite brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i prosejte.
Dodajte u prethodnu umućenu smesu.
Začinite cimetom i korom pomorandže.
Pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm obložite papirom za pečenje i sipajte smesu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.
Ohlađen biskvit isecite na 12 trouglova.
Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja, prohladite i sipajte u dresir kesicu.
Isecite vrh i dekorišite jelkice.
Zabodite po pola štapića sa donje strane (kao na fotografijama) i poslužite.
No comments:
Post a Comment