Saturday, November 30, 2024

Medene jelkice


Miris cimeta, vanile, čokolade, meda i pomorandže asocira na zimu i  praznike.

Medene jelkice će upotpuniti vašu prazničnu trpezu.

 


 

Medene jelkice, sastojci :

2 jajeta

100 g šećera

1 kašika meda

1 kesica C vanilin šećera

50 ml mleka

50 ml ulja

120 g brašna

1 kašika C kakao praha

1/2 kesice C praška za pecivo

2 prstohvata C sode bikarbone

1/2 kašičice cimeta

1 kašičica rendane kore pomorandže

Dekoracija:

70 g crne čokolade

1 kašika ulja

slani štapići, šarene perlice po izboru


Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer.

Umešajte med, vanilin šećer, ulje i mleko.

Sjedinite brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu i prosejte.

Dodajte u prethodnu umućenu smesu.

Začinite cimetom i korom pomorandže.

Pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm obložite papirom za pečenje i sipajte smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 25 minuta.

Ohlađen biskvit isecite na 12 trouglova.

Čokoladu istopite na niskoj temperaturi uz dodatak ulja, prohladite i sipajte u dresir kesicu.

Isecite vrh i dekorišite jelkice.

Zabodite po pola štapića sa donje strane (kao na fotografijama) i poslužite.




No comments:

Post a Comment