Ili čuvena keks torta sa makom...
Ovog puta u mini izdanju sa neizostavnim C Slatka Tradicija proizvodima.
Sastojci:
200 g mlevenog maka
240 g šećera
500 ml mleka
150 g putera
300 g mlevene plazme/keksa
Glazura:
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
2 dl hladnog mleka
jagode
U šerpu stavite mleveni mak, šećer, griz i mleko.
Kuvajte na srednjoj temperaturi uz mešanje oko pet minuta od trenutka vrenja.
Sklonite sa ringle, dodajte puter i vanilin šećer.
Mešajte da se svi sastojci sjedine.
Prohladite mešanjem oko 5 minuta, pa dodajte mleveni keks.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama, sipajte po kašiku smese i poravnajte.
Količina je za 14-15 tortica.
Istopite čokoladu uz dodatak slatke pavlake i i sipajte na svaku torticu.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Skinite papirne korpice i poslužite uz umućeni šlag i jagode.
P.S. za glazuru možete koristiti čokoladu po izboru - crnu, mlečnu ili belu.
Glazuru možete napraviti na uobičajem način (bez slatke pavlake) uz dodatak ulja ili putera (u tom slučaju povećajte količinu čokolade za 50g).
No comments:
Post a Comment