Thursday, August 8, 2024

Eskimko kolač


 Za tople letnje dane biće vam dovoljne piškote, C Eskimko, još nekoliko sastojaka i malo dobre volje.


Sastojci za fil:

1 kesica C želatina

50 ml hladne vode

3 dl mleka

1 kesica C vanilin šećera

2 kesice C Eskimko sa ukusom vanilina

3 dl hladnog mleka


Ostali sastojci:

200 g piškota

2 dl mleka

1 kašičica ekstrakta ruma


Za dekoraciju:

Bobičasto voće po izboru, lomljene piškote, umućeni C šlag classic...


Eskimko kolač, priprema:

Želatin prelijte vodom i ostavite da odstoji desetak minuta.

Zagrejte 3 dl mleka (ne treba da provri već samo da prostruji), sklonite sa ringle, sipajte vanilin šećer i nabubreli želatin.

Mešajte dok se želatin ne otopi.

Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na oko pola sata (da se ohladi i počne da želira).

2 kesice Eskimka umutite sa 3 dl hladnog mleka, pa dodajte kašiku po kašiku smese od mleka i želatina neprekidno muteći.

Pripremite posudu okvirnih dimenzija 20*30 cm.

Piškote kratko umačite u mešavinu mleka i ruma i ređajte.

Preko sipajte fil od Eskimka i poravnajte.

Ostavite u fružideru nekoliko sati.

Prilikom služenja dodajte lomljene piškote, bobičasto voće, umućeni C šlag classic




No comments:

Post a Comment