Za tople letnje dane biće vam dovoljne piškote, C Eskimko, još nekoliko sastojaka i malo dobre volje.
Sastojci za fil:
50 ml hladne vode
3 dl mleka
2 kesice C Eskimko sa ukusom vanilina
3 dl hladnog mleka
Ostali sastojci:
200 g piškota
2 dl mleka
1 kašičica ekstrakta ruma
Za dekoraciju:
Bobičasto voće po izboru, lomljene piškote, umućeni C šlag classic...
Eskimko kolač, priprema:
Želatin prelijte vodom i ostavite da odstoji desetak minuta.
Zagrejte 3 dl mleka (ne treba da provri već samo da prostruji), sklonite sa ringle, sipajte vanilin šećer i nabubreli želatin.
Mešajte dok se želatin ne otopi.
Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na oko pola sata (da se ohladi i počne da želira).
2 kesice Eskimka umutite sa 3 dl hladnog mleka, pa dodajte kašiku po kašiku smese od mleka i želatina neprekidno muteći.
Pripremite posudu okvirnih dimenzija 20*30 cm.
Piškote kratko umačite u mešavinu mleka i ruma i ređajte.
Preko sipajte fil od Eskimka i poravnajte.
Ostavite u fružideru nekoliko sati.
Prilikom služenja dodajte lomljene piškote, bobičasto voće, umućeni C šlag classic
No comments:
Post a Comment