Monday, February 19, 2024

Vanilice




Tradicionalne vanilice uz neizostavne C Slatka tradicija proizvode.

Kombinacija prhkog testa, mirisa vanile, limuna i džem od kajsije...



Vanilice, sastojci:
500 g brašna
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
200 g masti 
rendana korica 1 limuna
1 jaje
1 žumance
sok od 1 limuna

1 tegla džema od kajsije





Vanilice, priprema:
U činiji sjednite brašno, šećer u prahu, vanilin šećer i koricu limuna.
Dodajte mast i istrljajte/sjedinite sastojke rukama.
Dobićete mrvičastu smesu.
Dodajte jaje, žumance i sok od limuna.
Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo u frižideru oko pola sata.

Na radnoj površini koju ste posuli brašno razvijte testo debljine oko 5 mm.

Secite oblike po želji (krugove, cvetiće, srca) i ređajte u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta (dok ivice blago ne porumene).

Spajajte po dva keksića džemom od kajsije.

Izmešajte šećer u prahu i vanilin šećer i uvaljajte vanilice.








No comments:

Post a Comment