Tradicionalne vanilice uz neizostavne C Slatka tradicija proizvode.
Kombinacija prhkog testa, mirisa vanile, limuna i džem od kajsije...
Vanilice, sastojci:
500 g brašna
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
500 g brašna
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
200 g masti
rendana korica 1 limuna
1 jaje
1 žumance
rendana korica 1 limuna
1 jaje
1 žumance
sok od 1 limuna
1 tegla džema od kajsije
Vanilice, priprema:
U činiji sjednite brašno, šećer u prahu, vanilin šećer i koricu limuna.Dodajte mast i istrljajte/sjedinite sastojke rukama.
Dobićete mrvičastu smesu.
Dodajte jaje, žumance i sok od limuna.
Umesite testo.
Dobićete mrvičastu smesu.
Dodajte jaje, žumance i sok od limuna.
Umesite testo.
Pokrijte posudu i ostavite testo u frižideru oko pola sata.
Na radnoj površini koju ste posuli brašno razvijte testo debljine oko 5 mm.
Secite oblike po želji (krugove, cvetiće, srca) i ređajte u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta (dok ivice blago ne porumene).
Spajajte po dva keksića džemom od kajsije.
Izmešajte šećer u prahu i vanilin šećer i uvaljajte vanilice.
No comments:
Post a Comment