Rolat sa kikirikijem je pogodan kada nemate dovoljno vremena za pripremu sitnih kolača.
Priprema je jednostavna, a rolat ukusan i dekorativan.
Od C slatka tradicija proizvoda, koristila sam proizvode koje vidite na fotografiji.
Tamna smesa:
125 g šećera
250 ml vode
75 g čokolade
250 g mlevenog keksa
125 g mlevenih oraha
Fil:
125 g maslaca/margarina
125 g mlevenog kikirikija
Priprema:Prokuvajte vodu i šećer - kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Sklonite sa ringle i dodajte čokoladu i vanilin šećer.
Mešajte dok se čokolada ne otopi.
Dodajte mleveni keks, orahe i kakao prah.
Mešanjem sjedinite sve sastojke.
Ostavite da se smesa hladi dok spremate fil.
Za fil penasto umutite omekšali maslac/margarin sa šećerom u prahu, pa umešajte mleveni kikiriki.
Smesu od keksa podelite na dva jednaka dela.
Za oblikovanje kore koristite kesu za zamrzivač od 3l - stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
No comments:
Post a Comment