Čokoladni raspucanci su fini, aromatični, keksići atraktivnog izgleda.
Jednostavni su za pripremu i možete ih pripremati sa decom.
Najpopularniji su tokom božićnih i novogodišnjih praznika.
Sastojci:
150 g čokolade
80 g maslaca ili margarina
2 jajeta
180 g brašna
1/2 kašičice C praška za pecivo
cimet i đumbir po ukusu
Za valjanje kuglica:
Čokoladni raspucanci, priprema:
Čokoladu i maslac istopite na pari ili na niskoj temperaturi i prohladite.
Jaja umutite sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Suve sastojke (brašno, kakao prah, prašak za pecivo, cimet i đumbir) sjedinite u posudi.
Prohlađenu čokoladu sa maslacem umešajte u umućena jaja, pa dodajte suve sastojke i sve lepo sjedinite mešanjem.
Posudu pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na oko 1h (može i duže).
Pleh obložite papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 180 stepeni.
Kašičicom uzimajte komade testa, oblikujte kuglice, valjajte ih u šećer u prahu i ređajte u pleh (pravite razmak između kuglica jer će tokom pečenja da narastu).
Čokoladni raspucanci treba da se peku 10 minuta.
Kada se ohlade, čuvajte ih u zatvorenoj posudi.
Napomene:
Od ove količine sam napravila 46 komada.
Možete praviti veće kuglice.
Srećni praznici!
No comments:
Post a Comment