Aromatični, prhki, keks za ljubitelje limuna i vanile.
Sastojci:
250 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
2 kašičice meda
1 kašika rendane korice limuna
prstohvat soli
500 g brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
4 kašike soka od limuna
Za posipanje:
2 kesice vanilin šećera
Maslac umutite sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i medom.
Dodajte: koricu limuna, prstohvat soli, brašno, prašak za pecivo i sok od limuna, pa umesite glatko testo.
Testo upakujte u kesicu i stavite u frižider na sat vremena.
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
Testo premesite kratko bez dodavanja brašna.
Razvijte ga na površini koju ste posuli brašnom oko 5mm debljine.
Secite oblike po želji.
Nepečene keksiće premažite četkicom sa malo vode i pospite vanilin šećerom.
Pecite 12-13 minuta, dok ivice blago ne porumene.
Napomene:
Od ostataka testa možete napraviti kiflice.
No comments:
Post a Comment