Ako ste ljubitelj brzih letnjih poslastica, volite voće i uživate u C slatka tradicija proizvodima, preporučujem naredni recept.
Griz sa kokosom, sastojci:
1 l mleka
5 kašika šećera
1 kašičica rendane korice limuna/pomorandže
Sastojci za voćni preliv:
200 g voća (maline, višnje, borovnice, jagode...)
4 kašike šećera
Sastojci za dekoraciju:
sveže voće po izboru
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu, dodajte šećer i sačekajte da provri.
Sipajte griz i kuvajte na nižoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.
Sklonite sa ringle, pa umešajte vanilin šećer, kokos i koricu limuna/pomorandže.
Poslasticu sipajte u čaše/činije.
U šerpicu stavite voće i šećer.
Kuvajte na srednjoj temperaturi dok voće malo ne omekša (oko 5 minuta), pa dodajte vanilin šećer.
Sipajte po malo voćnog preliva u svaku čašu.
Poslasticu od griza ohladite u frižideru.
Prilikom služenja, dodajte sveže voće.
No comments:
Post a Comment