Neizostavna je poslastica tokom svake praznične trpeze.
C slatka tradicija proizvodi ga čine apsolutno neodoljivim.
250 g mlevenog keksa
1 kašika C kakao praha (vrhom puna)
125 ml tople domaće kafe
Sastojci za svetlu smesu:
100 g omekšalog maslaca ili margarina
Za oblikovanje rolata:
Rolat sa kokosom, priprema:
Za tamniju smesu, u posudi za mešanje sjedinite sve suve sastojke.
Sipajte kafu (postepeno, možda će vam biti potrebna manja količina) i sjedinite sve sastojke.
(Ja sam potrošila navedenu količinu kafe tj. 125 ml.)
Bitno je da se sastojci dobro sjedine kako rolat ne bi pucao prilikom uvijanja.
Uzmite kesu za zamrzivač od 3L, stavite smesu unutra, malo rasporedite rukama, a onda izravnajte oklagijom kako biste dobili ravnu koru.
Za svetlu smesu umutite maslac/margarin sa šećerom, dodajte kokos i izmešajte.
Isecite gornji deo kese i skinite ga.
Preko kore od keksa premažite svetlu smesu.
Stavite deo kese koji ste isekli i poravnajte oklagijom.
Skinite gornji deo kese i uvijte rolat.
Uvijajte ga pažljivo kako ne bi pucao.
Radnu površinu pospite sa 2-3 kašike kokosa, stavite rolat i uvaljajte ga u kokos.
Upakujte ga u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati.
Isecite ga i poslužite.
No comments:
Post a Comment