Friday, January 20, 2023

Puding keksići


Puding keksići su jako ukusni, hrskavi i aromatični.

Ukuse pudinga možete birati na sajtu C Slatka tradicija

Ja sam izabrala sledeću kombinaciju - vanila, slatka pavlaka i čokolada.


Puding keksići, sastojci za testo:

250 g omekšalog maslaca/margarina

120 g C šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

250 g mekog brašna

1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina


Dodatni sastojci:

1 kesica C pudinga sa ukusom slatke pavlake

1 kašičica rendane kore limuna

1 kesica C pudinga čokolada

1/2 kašičice cimeta


Puding keksići priprema:

Izmešajte maslac i šećer u prahu. Ne morate koristiti mikser već možete izmešati viljuškom.

Potom dodajte vanilin šećer brašno i puding od vanile.

Umesite glatko testo i podelite ga na pola.

U jedan deo dodajte puding sa ukusom slatke pavlake i limunovu koricu.

Sjedinite sve sastojke mešenjem.

Napravite rolnicu i upakujte u providnu foliju ili kesu i stavite na pola sata u frižider.

U drugi deo testa dodajte puding od čokolade i cimet,

Postupak je isti kao sa prvi delom testa - sjedinite sve sastojke mešenjem.

Napravite rolnicu, upakujte u kesicu i stavite u frižider na pola sata.

Nakon pola sata testa izvadite iz frižidera i podelite ih na pola.

Od po jedne polovine testa pravite kuglice veličine većeg lešnika, stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu pritisnite viljuškom.

Ili secite rolnice na kolutove debljine oko 5 mm.

Od druge dve polovine testa napravite malo tanje rolnice, i sjednite ih tako što ćete napraviti pletenicu.

I od ovog šarenog testa pravite kuglice veličine većeg lešnika (ili veće po želji) stavljajte ih u pleh i pritisnite viljuškom.

Pravite razmak između keksića jer će tokom pečenja narasti.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.


Vreme pripreme: 60 minuta

Broj porcija: 12





No comments:

Post a Comment