Puding keksići su jako ukusni, hrskavi i aromatični.
Ukuse pudinga možete birati na sajtu C Slatka tradicija
Ja sam izabrala sledeću kombinaciju - vanila, slatka pavlaka i čokolada.
Puding keksići, sastojci za testo:
250 g omekšalog maslaca/margarina
250 g mekog brašna
1 kesica C pudinga sa ukusom vanilina
Dodatni sastojci:
1 kesica C pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kašičica rendane kore limuna
1/2 kašičice cimeta
Izmešajte maslac i šećer u prahu. Ne morate koristiti mikser već možete izmešati viljuškom.
Potom dodajte vanilin šećer brašno i puding od vanile.
Umesite glatko testo i podelite ga na pola.
U jedan deo dodajte puding sa ukusom slatke pavlake i limunovu koricu.
Sjedinite sve sastojke mešenjem.
Napravite rolnicu i upakujte u providnu foliju ili kesu i stavite na pola sata u frižider.
U drugi deo testa dodajte puding od čokolade i cimet,
Postupak je isti kao sa prvi delom testa - sjedinite sve sastojke mešenjem.
Napravite rolnicu, upakujte u kesicu i stavite u frižider na pola sata.
Nakon pola sata testa izvadite iz frižidera i podelite ih na pola.
Od po jedne polovine testa pravite kuglice veličine većeg lešnika, stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu pritisnite viljuškom.
Ili secite rolnice na kolutove debljine oko 5 mm.
Od druge dve polovine testa napravite malo tanje rolnice, i sjednite ih tako što ćete napraviti pletenicu.
I od ovog šarenog testa pravite kuglice veličine većeg lešnika (ili veće po želji) stavljajte ih u pleh i pritisnite viljuškom.
Pravite razmak između keksića jer će tokom pečenja narasti.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8-10 minuta.
Vreme pripreme: 60 minuta
Broj porcija: 12
No comments:
Post a Comment