Koliko često koristite rogač i šta najčešće pripremate?
Moram da vam priznam da baš retko koristim rogač.
Zbog čega, ne znam.
Imala sam želju da napravim malo drugačiji kolač u odnosu na one čiji recepti kruže internetom.
Prijatelji su mu slali razne ideje, a najviše mi se dopao kolač sa rogačem uz dodatak višanja i čokolade
Kako nisam imala višnje, iskombinovala sam sledeće sastojke.
I ispostavilo se da je kolač vrlo fin i aromatičan.
Kolač sa rogačem, sastojci:
3 jajeta
6 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
1 dl ulja
2 dl mleka
1 šolja brašna
1 šolja mlevenog rogača
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1 kašičica začina za medenjake
1 srednja banana, izgnječena
1/2 šolje čokoladnih kapljica (ili seckane crne čokolade)
rendana korica pomorandže po ukusu
*šolja je od 260 ml
Kolač sa rogačem, priprema:
Rernu zagrejati na 150 stepeni.
Modlu okvirnih dimenzija 20*30 cm obložiti papirom za pečenje.
Umutiti jaja sa šećerom, pa redom dodati sve ostale sastojke i sve lepo sjediniti.
Smesu sipati u pleh, poravnati i peći 30 minuta.
Preporuka je da mlak kolač stavite u posudu sa poklopcem ili jednostavno, modlu stavite u kesu.
Na taj način, kolač će sačuvati svežinu i sutradan.
Kolač sa rogačem je vlažniji kada odstoji.
Prilikom služenja kolač možete posuti mlevenim rogačem i dekorisati kolutovima banane.
No comments:
Post a Comment