Thursday, November 24, 2022

Običan kolač sa rogačem



Koliko često koristite rogač i šta najčešće pripremate?

Moram da vam priznam da baš retko koristim rogač.

Zbog čega, ne znam.

Imala sam želju da napravim malo drugačiji kolač u odnosu na one čiji recepti kruže internetom.

Prijatelji su mu slali razne ideje, a najviše mi se dopao kolač sa rogačem uz dodatak višanja i čokolade

Kako nisam imala višnje, iskombinovala sam sledeće sastojke.

I ispostavilo se da je kolač vrlo fin i aromatičan.

Kolač sa rogačem, sastojci:

3 jajeta

6 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

1 dl ulja

2 dl mleka

1 šolja brašna

1 šolja mlevenog rogača

1/2 kašičice praška za pecivo

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1 kašičica začina za medenjake

1 srednja banana, izgnječena 

1/2 šolje čokoladnih kapljica (ili seckane crne čokolade)

rendana korica pomorandže po ukusu

*šolja je od 260 ml

Kolač sa rogačem, priprema:

Rernu zagrejati na 150 stepeni.

Modlu okvirnih dimenzija 20*30 cm obložiti papirom za pečenje.

Umutiti jaja sa šećerom, pa redom dodati sve ostale sastojke i sve lepo sjediniti.

Smesu sipati u pleh, poravnati i peći 30 minuta.

Preporuka je da mlak kolač stavite u posudu sa poklopcem ili jednostavno, modlu stavite u kesu.

Na taj način, kolač će sačuvati svežinu i sutradan.

Kolač sa rogačem je vlažniji kada odstoji.

Prilikom služenja kolač možete posuti mlevenim rogačem i dekorisati kolutovima banane.




No comments:

Post a Comment