Bundeva je prava kraljica jeseni.
Hranljiva je i od nje se mogu pripremati razne slatke i slane delicije.
Bundeva, tikva, dulek, ludaja...
Svaki kraj ima svoj naziv.
Čorba od bundeve je jednostavna za pripremu, a vrlo ukusna.
Predlažem sledeći recept.
Čorba od bunedeve, sastojci:
1 kg bundeve
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 čena belog luka
2 kašike ulja
2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice kima
po ukusu: mrvljena ljuta paprika i peršunov list
Priprema:Bundevu oljuštite, očistite od semena i isecite na manje komade.
Crni luk, šargarepu i beli luk takođe očistite.
Sve od povrća stavite u šerpu, sipajte oko pola L vode i kuvajte 15-tak minuta na srednjoj temperaturi.
Ispasirajte sve sastojke uz dodatak tečnosti u kojoj su se kuvali.
Za pasiranje možete koristiti gnječilicu za krompir, seckalicu za hranu ili štapni mikser.
U zavisnosti od željene gustine, sipajte još vode, dodajte začine i ulje.
Kuvajte par minuta od momenta vrenja.
Čorba od bundeve se može poslužiti uz dodatak neutralne pavlake, ulja od semenki bundeve, prepečenih kockica hleba i još nekih začina po ukusu.
No comments:
Post a Comment