Monday, November 7, 2022

Čorba od bundeve

Bundeva je prava kraljica jeseni.

Hranljiva je i od nje se mogu pripremati razne slatke i slane delicije.

Bundeva, tikva, dulek, ludaja...

Svaki kraj ima svoj naziv.

Čorba od bundeve je jednostavna za pripremu, a vrlo ukusna.

Predlažem sledeći recept.


Čorba od bunedeve, sastojci:

1 kg bundeve

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

2 čena belog luka

2 kašike ulja

2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice kima

po ukusu: mrvljena ljuta paprika i peršunov list

Priprema:

Bundevu oljuštite, očistite od semena i isecite na manje komade.

Crni luk, šargarepu i beli luk takođe očistite.

Sve od povrća stavite u šerpu, sipajte oko pola L vode i kuvajte 15-tak minuta na srednjoj temperaturi.

Ispasirajte sve sastojke uz dodatak tečnosti u kojoj su se kuvali.

Za pasiranje možete koristiti gnječilicu za krompir, seckalicu za hranu ili štapni mikser.

U zavisnosti od željene gustine, sipajte još vode, dodajte začine i ulje.

Kuvajte par minuta od momenta vrenja.


Čorba od bundeve se može poslužiti uz dodatak neutralne pavlake, ulja od semenki bundeve, prepečenih kockica hleba i još nekih začina po ukusu.



No comments:

Post a Comment