4 jajeta
1,5 čaša šećera
2 čaše kisele pavlake (ukupno 360g)
2 kašike ulja
2 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira
2 kašike ruma
2 čaše brašna
6-8 manjih krušaka
Za posipanje:
*čaša je od 2 dl
Kolač sa kruškama, priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom.
Umešajte kiselu pavlaku i ulje.
Potom dodajte: cimet, đumbir, vanilin šećer, rum, brašno i prašak za pecivo.
(Kakao prah prethodno prosejte kako ne bi bilo grudvica.)
Sjedinite sve sastojke.
Dve modle za hleb ili jedan veći pleh (okvirnih dimenzija 20*25 cm) obložite papirom za pečenje, pa izlijte smesu.
Kruške oljuštite i poređajte cele ili isečene na manje komade.
Kolač sa kruškama pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 45 minuta.
Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
No comments:
Post a Comment