Friday, March 25, 2022

Pita sa kokosom


Da li volite kokos?
Koje poslastice sa kokosom najčešće pripremate?
Ukoliko ste ljubitelj kokosa, vanile, pomorandže i limuna, preporučujem vam pitu sa kokosom pripremljenu sa neizostavnim C Slatka tradicija proizvodima.


Pita sa kokosom, sastojci:

5 jaja

1 šolja šećera

3 dl jogurta

1 šolja ulja

1 kesica C vanilin  šećera

500 g tankih kora

150-200 g C kokosovog brašna

Sastojci za preliv:

2 šolje šećera

3 šolje vode

1 kesica C vanilin šećera

sok od pola limuna

sok od pola pomorandže



Priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte sve ostale sastojke osim kokosa i lepo sjedinite.

Ostavite 5-6 kašika smese za premazivanje štrudlica.

Kore podelite tako da štrudlice budu od po tri kore, ja sam imala 18 kora tj. 6 štrudlica.

Premazujte svaku koru sa 2-3 kašike preliva od jaja i posipajte sa po 2 kašike kokosa, pa uvijte u rolnicu.

Postupak je isti za sve rolnice.

Gotove štrudlice premažite prelivom koji ste odvojili.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, tj. dok štrudlice lepo ne porumene.

Dok se pita peče, skuvajte preliv - sjedinite šećer i vodu i kuvajte desetak minuta na nižoj temperaturi.

Dodajte vanilin šećer i sokove od limuna i pomorandže.

Kuvajte oko jedan minut.

Prohlađenu pitu isecite na komade željene veličine i prelijte prohlađenim prelivom.

Pita sa kokosom treba da odstoji oko sat vremena pre služenja.


Napomene:

Količinu kokosa prilagodite ukusu, nije obavezno posipanje svake kore.

Na isti način možete pripremiti i pitu sa makom, potrebno je 200-300 g mlevenog maka.




No comments:

Post a Comment