5 jaja
1 šolja šećera
3 dl jogurta
1 šolja ulja
500 g tankih kora
Sastojci za preliv:
2 šolje šećera
3 šolje vode
sok od pola limuna
sok od pola pomorandže
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte sve ostale sastojke osim kokosa i lepo sjedinite.
Ostavite 5-6 kašika smese za premazivanje štrudlica.
Kore podelite tako da štrudlice budu od po tri kore, ja sam imala 18 kora tj. 6 štrudlica.
Premazujte svaku koru sa 2-3 kašike preliva od jaja i posipajte sa po 2 kašike kokosa, pa uvijte u rolnicu.
Postupak je isti za sve rolnice.
Gotove štrudlice premažite prelivom koji ste odvojili.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, tj. dok štrudlice lepo ne porumene.
Dok se pita peče, skuvajte preliv - sjedinite šećer i vodu i kuvajte desetak minuta na nižoj temperaturi.
Dodajte vanilin šećer i sokove od limuna i pomorandže.
Kuvajte oko jedan minut.
Prohlađenu pitu isecite na komade željene veličine i prelijte prohlađenim prelivom.
Pita sa kokosom treba da odstoji oko sat vremena pre služenja.
Napomene:
Količinu kokosa prilagodite ukusu, nije obavezno posipanje svake kore.
Na isti način možete pripremiti i pitu sa makom, potrebno je 200-300 g mlevenog maka.
No comments:
Post a Comment