Čokoladna torta sa pomorandžom - aromatična i baš čokoladna
Da li volite kombinaciju čokolade i pomorandže?
Čokoladna torta, sastojci za biskvit:
2 jajeta
1/2 šolje šećera
1 kesica vanilin šećera
80 ml ulja
1/2 šolje brašna
1/2 šolje kakao praha
1/3 kašičice praška za pecivo
1 kašičica rendane korice pomorandže
Sastojci za fil:
100 g čokolade
150 ml slatke pavlake
5 kašika soka od pomorandže za prelivanje biskvita
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i ulje i ponovo umutite.
Brašno, kakao prah, prašak za pecivo i koricu pomorandže sjedinite, pa umešajte u prethodno umućenu smesu.
Modlu prečnika cca 20 cm obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
Priprema fila:
Na nižoj temperaturi istopite čokoladu sa slatkom pavlakom uz često mešanje.
Smesa ne treba da provri, kada se čokolada istopi, sklonite sa ringle.
Ohadite na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko sat vremena.
Umutite fil mikserom.
Biskvit prelijte sa 5 kašika soka od pomorandže, premažite fil i dekorišite po želji.
Napomene:
Ukoliko želite tortu sa više slojeva, duplirajte meru.
Od začina možete koristiti ono što volite, pomorandža nije obavezna.
Možete dodati kafu, cimet...
Ili jednostavno samo vanilin šećer.
No comments:
Post a Comment