Friday, March 4, 2022

Čokoladna torta


Čokoladna torta sa pomorandžom - aromatična i baš čokoladna

Da li volite kombinaciju čokolade i pomorandže?


Čokoladna torta, sastojci za biskvit:

2 jajeta

1/2 šolje šećera

1 kesica vanilin šećera

80 ml ulja

1/2 šolje brašna

1/2 šolje kakao praha

1/3 kašičice praška za pecivo

1 kašičica rendane korice pomorandže

Sastojci za fil:

100 g čokolade

150 ml slatke pavlake


5 kašika soka od pomorandže za prelivanje biskvita


Priprema biskvita:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer i ulje i ponovo umutite.

Brašno, kakao prah, prašak za pecivo i koricu pomorandže sjedinite, pa umešajte u prethodno umućenu smesu.

Modlu prečnika cca 20 cm obložite papirom za pečenje, izlijte smesu i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.


Priprema fila:

Na nižoj temperaturi istopite čokoladu sa slatkom pavlakom uz često mešanje.

Smesa ne treba da provri, kada se čokolada istopi, sklonite sa ringle.

Ohadite na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru oko sat vremena.

Umutite fil mikserom.

Biskvit prelijte sa 5 kašika soka od pomorandže, premažite fil i dekorišite po želji.


Napomene:

Ukoliko želite tortu sa više slojeva, duplirajte meru.

Od začina možete koristiti ono što volite, pomorandža nije obavezna.

Možete dodati kafu, cimet...

Ili jednostavno samo vanilin šećer.





No comments:

Post a Comment