Friday, April 22, 2022

Princes krofne


Da li volite princes krofne?
Slatkiš koji pleni izgledom i ukusom - vazdušaste krofnice punjene vanila kremom...

I neizostavni C Slatka tradicija proizvodi.


Sastojci za fil:

4 jajeta

200 g šećera

120 g C čvrstina

1 l mleka

1 C vanilin šećer

75 g krem šlaga 

mleko za šlag po uputstvu sa pakovanja

Sastojci za testo:

1 dl ulja

2,5 dl vode

150 g oštrog brašna

4 srednja jajeta



50 g C šećera u prahu za posipanje



Priprema fila:
8 dl mleka sipati u šerpu i staviti da provri.
Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati čvrstin i ostatak mleka.
Naliti malo proključalog mleka, sve lepo sjediniti, pa smesu sipati u mleko.
Kuvati na nižoj temperaturi uz neprekidno mešanje oko pet minuta.
Dodati vanilin šećer i ohladiti fil.
Prvo ga ohladiti na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru.
(Posudu sa filom pokriti kako se ne bi stvorila korica.)
Kada se fil dobro ohladi, šlag umutiti prema uputstvu sa pakovanja i sjediniti sa filom.

Priprema princes krofni:
Prokuvati vodu i ulje.
Isključiti ringlu, pa umešati brašno.
Mešati dok smesa ne postane glatka.
Kada se ohladi, dodati jaja, jedno po jedno i mutiti mikserom.
Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje.
Poslastičarski špric sa zvezdastim nastavkom napuniti testom i oblikovati princes krofne veličine oraha.
Umesto šprica, za oblikovanje možete koristiti kašičicu.
Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Isključiti rernu i ostaviti ih u rerni oko 5 minuta.


Ohlađene princes krofne preseći na pola, nafilovati i posuti šećerom u prahu.


Količina je dovoljna za 30-tak princes krofni.



No comments:

Post a Comment