Thursday, February 3, 2022

Slatki kakao hleb

Slatki kakao hleb napravljen je sa odličnim C slatka tradicija proizvodima.

Idealan je za pripremu slatkih sendviča.

Ukusan, mek, aromatičan...



Slatki kakao hleb, sastojci:

300 g brašna tip 400 ili tip 500

2 kašike C kakao praha 

3 kašike šećera u prahu

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

1/2 kesice C suvog kvasca

1/3 kesice C praška za pecivo

1 kašika rendane korice pomorandže

2 dl toplog mleka

2 kašike džema po izboru

1/2 dl ulja


Slatki kakao hleb, priprema:

Sjednite sve suve sastojke u vanglici za mešenje.

Dodajte mleko, džem i ulje, pa umesite meko testo.

Posudu prekrijte providnom folijom i ostavite je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata) .

Premesite testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikujte hleb i stavite ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Prekrijte modlu i ostavite hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.


Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.


Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.

Isecite ga na kriške i premažite omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom...

Dodajte komade voća, pospite C kokosovim brašnom.

Ili jednostavno, slatki kakao hleb pospite C šećerom u prahu.


Napomene:

Koristila sam džem od pomorandže, ali može bilo koji drugi po vašem ukusu.

U testo možete dodati dve kašike C kokosovog brašna.

Svi slatki začini se mogu prilagoditi ukusu.



No comments:

Post a Comment