Slatki kakao hleb napravljen je sa odličnim C slatka tradicija proizvodima.
Idealan je za pripremu slatkih sendviča.
Ukusan, mek, aromatičan...
Slatki kakao hleb, sastojci:
300 g brašna tip 400 ili tip 500
3 kašike šećera u prahu
1 kašičica cimeta
1 kašika rendane korice pomorandže
2 dl toplog mleka
2 kašike džema po izboru
1/2 dl ulja
Slatki kakao hleb, priprema:
Sjednite sve suve sastojke u vanglici za mešenje.
Dodajte mleko, džem i ulje, pa umesite meko testo.
Posudu prekrijte providnom folijom i ostavite je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata) .
Premesite testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikujte hleb i stavite ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Prekrijte modlu i ostavite hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.
Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.
Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.
Isecite ga na kriške i premažite omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom...
Dodajte komade voća, pospite C kokosovim brašnom.
Ili jednostavno, slatki kakao hleb pospite C šećerom u prahu.
Napomene:
Koristila sam džem od pomorandže, ali može bilo koji drugi po vašem ukusu.
U testo možete dodati dve kašike C kokosovog brašna.
Svi slatki začini se mogu prilagoditi ukusu.
No comments:
Post a Comment