Zapečeno povrće, sastojci:
1 kg povrća po izboru (krompir, karfiol, šargarepa, brokoli)
1 kašičica soli
5 jaja
150 g rendanog trapista
100 g krem sira
1/2 kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Povrće očistite i isecite na manje komade.
Kuvajte ga u kipućoj vodi u koju ste dodali kašičicu soli 10-tak minuta.
Ocedite vodu od koje možete naraviti čorbicu.
Jaja umutite penasto, dodajte sireve i biber, pa umešajte povrće.
Pleh za pečenje premažite uljem ili obložite papirom za pečenje i izlijte smesu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Napomene:
Što se tiče vrsta povrća, birajte po ukusu, možete koristiti samo jednu vrstu ili kombinovati više vrsta.
Isto se odnosi na sireve kao i na začine.
No comments:
Post a Comment