Wednesday, February 24, 2021

Zapečeno povrće


Zapečeno povrće obogaćeno sirom.
Kako vam se čini ova kombinacija?
Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ukusno i aromatično.


Zapečeno povrće, sastojci:

1 kg povrća po izboru (krompir, karfiol, šargarepa, brokoli)

1 kašičica soli

5 jaja

150 g rendanog trapista

100 g krem sira

1/2 kašičice mlevenog bibera


Priprema:

Povrće očistite i isecite na manje komade.

Kuvajte ga u kipućoj vodi u koju ste dodali kašičicu soli 10-tak minuta.

Ocedite vodu od koje možete naraviti čorbicu.

Jaja umutite penasto, dodajte sireve i biber, pa umešajte povrće.

Pleh za pečenje premažite uljem ili obložite papirom za pečenje i izlijte smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Napomene:

Što se tiče vrsta povrća, birajte po ukusu, možete koristiti samo jednu vrstu ili kombinovati više vrsta.

Isto se odnosi na sireve kao i na začine.



No comments:

Post a Comment