Bela pita je napravljena od pirinčanog brašna.
Tekstura je drugačija u odnosu na pite koje se prave sa kukuruznim brašnom.
Ukoliko ste na bezglutenskoj ishrani, ova pita je odličan izbor.
Bela pita, sastojci:
2 belanceta
1/2 kašičice soli
250 ml jogurta
50 ml vode
2 kašike ulja
200 g pirinčanog brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g izmrvljenog starijeg sira
Priprema:
Belanaca uz dodatak soli umutite u čvrst sneg.
Dodajte ostale sastojke i izmešajte.
Modlu za mafine obložite papirnim korpicama (birajte one koje se ne lepe, ima ih u većim marketima, bele boje su).
Sipajte smesu, po 1 punu kašiku.
Od ove količine, dobila sam deset komada.
Po površini sam poređala komadiće mladog sira i posula mešavinom začina - mešavina bibera, limunove korice i belog luka.
Ali završnica nije obavezna.
Modlu stavite u hladnu rernu i uključite je na 180-200 stepeni.
Kada se ugreje, pecite 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne.
Napomene:
Pita je napravljena po ideji sa interneta.
Pita ne mora da bude bela, možete koristiti cela jaja.
No comments:
Post a Comment