Kakao krem, lešnik krem, mlečni krem...
Da li ste nekada pravili krem u kućnim uslovima?
Priprema je vrlo jednostavna, a ukuse birate sami.
Kakao krem, sastojci:
200 g šećera
50 g C kakao praha (cca 4 kašike)
120 ml tople vode
100 g C zamene za mleko u prahu
Kakao krem, priprema:
Sjedinite šećer i kakao prah.
Postepeno sipajte vodu (oko pola količine) uz mešanje kako se ne bi napravile grudvice.
Stavite na ringlu i kratko prokuvajte uz mešanje (neka vri oko minut).
Sklonite sa ringle.
Dodajte vanilin šećer i mleko u prahu.
Izmešajte i dodajte ostatak vode postepeno.
Sjedinite sve sastojke. mešanjem.
Količinu vode prilagodite željenoj gustini, ali uzmite u obzir da će se krem zgusnuti kada se ohladi.
Napomene:
Ovo je osnova, a ukuse možete birati.
Ja sam se sada odlučila za koricu pomorandže i cimet.
No comments:
Post a Comment