Baked feta pasta (pasta/testenina sa feta sirom i čeri paradajzom) je "zapalila" društvene mreže.
Izvesno vreme je jako popularna.
Priprema je vrlo jednostavna, pa preporučujem da je napravite.
Osnovni sastojci su: testenina, feta sir i čeri paradajz.
Začine prilagodite ukusu.
Pasta sa feta sirom i čeri paradajzom, sastojci:
400 g testenine po izboru
300-400 g čeri paradajza
300-400 g feta sira
3 kašike ulja (po izboru)
2-3 čena belog luka
po ukusu: so, biber, origano, bosiljak, peršunov list...
40 g rendanog parmezana
masline, kapari
Priprema:
Čeri paradajz i feta sir stavite u pleh.
Prelijte uljem, dodajte sitno iseckani beli luk i začinite po ukusu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Testeninu skuvajte prema uputsvu sa pakovanja.
Kada se feta sir i čeri paradajz ispeku, izmešajte sve sastojke - izgnječite.
Dodajte testeninu, sjedinite i doterajte ukus začinima po potrbi.
Prilikom služenja, pospite parmezanom, dodajte masline, kapare, začinsko bilje...
Napomene:
U nedostatku čeri paradajza, možete koristiti onaj koji imate.
Količine feta sira i paradajza prilagodite ukusu - možete staviti više ili manje.
Isto se odnosi i na začine.
No comments:
Post a Comment