Sirova torta sa malinama je jednostavna za pripremu bez obzira što vam na prvi pogled može delovati suprotno.
Jedino što treba da uradite unapred jeste da potopite indijski orah.
Torta je posna, a ukoliko vam je neophodna veganska varijanta, med zamenite neki drugim zaslađivačem, npr. agavinim sirupom.
Sastojci za prvi sloj:
150 g oraha
30 g golice
6 svežih urmi
1 kašika meda
1 kašika kokosovog ulja
1 kašika kakao praha
1 kašika kokosovog brašna
Sastojci za drugi sloj:
200 g sirovog indijskog oraha
50 g kokosovog ulja
50 g meda
3 kašike kokosovog brašna
Sastojci za treći sloj:
200 g malina
50 g meda
100-120 g bademovog brašna
Sirova torta sa malinama, priprema:
Prvo potopite indijski orah - operite ga i prelijte vodom da ogrezne.
Ostavite ga minimum 1 sat.
Ja ga najčešće potapam preko noći i držim u frižideru.
(Ukoliko želite da preskočite ovaj korak, biće vam neophodna jača seckalica za hranu, a prilikom procesiranja bi trebalo dodati oko 80 ml vode ili nekog biljnog mleka.)
Za prvi sloj ocedite višak vode iz indijskog oraha i sve navedene sastojke osim kakao praha i kokosa stavite u seckalicu za hranu i procesirajte dokle god je moguće.
Na kraju umešajte kakao prah i kokosovo brašno.
U modli prečnika cca 15 cm rasporedite smesu i poravnajte.
Za drugi sloj sve navede sastojke sameljite u procesoru za hranu.
Meljite dok ne dobijete fini krem.
Premažite preko prvog sloja.
Za treći sloj izgnječite maline, dodajte med i bademovo brašno i izmešajte.
Bademovo brašno dodajte postepeno (količina zavisi od toga koliko je bademovo brašno masno).
Premažite preko drugog sloja i stavite tortu u frižider na par sati da lepo ohladi i stegne.
Dekorišite je po želji - svežim voćem, orašastim plodovima, medom...
Napomene:
Sirove torte su kod nas popularne nekoliko godina unazad.
U svetu taj trend postoji odavno.
Torte pripremljene na ovaj način su vrlo hranljive i kalorične.
Pa mogu slobodno da kažem i da su izdašne.
U suštini, za ovakve torte vam nisu neophodni precizni recepti.
Većinu sastojaka možete prilagoditi svom ukusu.
A mogućnosti imate baš dosta.
No comments:
Post a Comment