Saturday, August 8, 2020

Čia (chia) puding



Čia puding u novom krugu zajedničkog obroka.
Ako vas zanima o čemu se radi, pogledajte na sajtu Pečat života.
Količina je za jednu veliku ili dve manje porcije.



Čia puding, sastojci:
50 ml čia semenki (cca 45 g)
250 ml bademovog mleka
1-2 kašike meda
1 kašika kakao praha
začini po ukusu: vanila, cimet, korica limuna...

Za krem/sloj od malina:
150 g malina
2 kašike bademovog proteina/bademovog brašna
1-2 kašike meda


Priprema:
Sjedinite sve sastojke za puding u činiji i ostavite da odstoji u frižideru 1-2 sata.
Kada se zgusne, po potrebi dodajte još mleka.
Za sloj sa malinama izgnječite maline, dodajte med i bademovo brašno.
Ukoliko iz nekog razloga ne volite sveže voće, izgnječene maline prokuvajte par minuta, ohladite i .
umešajte ostale sastojke.
Količina bademovog brašna zavisi od toga koliko su maline sočne kao i koliko čvrst krem želite.
Mere su prilagodljive.

Preko pudinga stavite sloj sa malinama i dekorišite svežim malinama.
Po ukusu, možete preliti medom

Posebno mi se dopada sloj sa malinama.

On nije bio po receptu, ja sam ga dodala i nisam se pokajala..

.
Napomene:
U nedostatku bademovog mleka, možete koristiti vodu i 1 kašiku bademovog proteina.
Podrazumeva se da možete koristiti bilo koji protein/brašno od orašastih plodova.
Količinu meda, prilagodite ukusu.
Začini su takođe po ukusu.
Takođe i gustina pudinga.
Ako je čia puding gust za vaš ukus kada odstoji, dodajte još mleka.


No comments:

Post a Comment