Još jedne kokos kuglice u nizu...
Novi krug zajedničkog obroka u organizaciji Nataše Denić.
Kao po običaju, recepta se nisam pridržavala s obzirom da ne jedem sir u slatkim kombinacijama.
Sir sam zamenila indijskim orahom.
Kuglice su posne i kalorične, vrlo ukusne i jednostavne za pripremu.
Ovako pripremljene kuglice često nazivaju posnim rafaelom.
Lešnik nisam imala, pa sam upotrebila pistaći.
Kokos kuglice, sastojci:
100 g sirovog indijskog oraha
3 kašike meda (75 g)
1 kašika kokosovog ulja (30 g)
50 g kokosovog brašna/proteina
pistaći po potrebi
2-3 kašike kokosovih ljuspica za oblikovanje kuglica
*mera je za 15-tak kuglica
Kokos kuglice, priprema:
Indijski orah operite i prelijte vodom (1 prst iznad oraha).
Ostavite da prenoću u frižideru ili bar nekoliko sati.
Ocedite vodu, dodajte med i kokosovo ulje, pa sameljite u seckalici za hranu.
Meljite dok ne dobijete homogenu smesu.
Umešajte kokosov protein i ostavite u frižideru oko pola sata.
Ukoliko ne možete da oblikujete kuglicu, dodajte još malo kokosovog brašna/proteina.
Bitno je da ne preterate sa količinom jer u tom slučaju nećete moći da oblikujete kuglice, raspadaće se.
Smesa ne treba da bude čvrsta već kompaktna.
U sredinu svake kuglice stavite lešnik/badem/pistaći ili nešto drugo po izboru.
Kuglice uvaljajte u rendani kokos/kokos ljuspice i ostavite pre služenja oko pola sata u frižideru.
I to je sve.
Napomene:
Kod nas se kokosovim brašnom naziva rendani kokos (kokos ljuspice).
U suštini, kokosovo brašno je nešto drugo - sitno mleveni kokos koji se kod nas može naći pod nazivom kokosov protein.
Što se tiče ovog recepta, nemam neke posebne napomene jer je sve vrlo jednostavno.
No comments:
Post a Comment