Friday, August 21, 2020

Kokos kuglice

Još jedne kokos kuglice u nizu...

Novi krug zajedničkog obroka u organizaciji Nataše Denić.

Kao po običaju, recepta se nisam pridržavala s obzirom da ne jedem sir u slatkim kombinacijama.

Sir sam zamenila indijskim orahom.

Kuglice su posne i kalorične, vrlo ukusne i jednostavne za pripremu.

Ovako pripremljene kuglice često nazivaju posnim rafaelom.

Lešnik nisam imala, pa sam upotrebila pistaći.


Kokos kuglice, sastojci:

100 g sirovog indijskog oraha

3 kašike meda (75 g)

1 kašika kokosovog ulja (30 g)

50 g kokosovog brašna/proteina

pistaći po potrebi

2-3 kašike kokosovih  ljuspica za oblikovanje kuglica

*mera je za 15-tak kuglica

Kokos kuglice, priprema:

Indijski orah operite i prelijte vodom (1 prst iznad oraha).

Ostavite da prenoću u frižideru ili bar nekoliko sati.

Ocedite vodu, dodajte med i kokosovo ulje, pa sameljite u seckalici za hranu.

Meljite dok ne dobijete homogenu smesu.

Umešajte kokosov protein i ostavite u frižideru oko pola sata.

Ukoliko ne možete da oblikujete kuglicu, dodajte još malo kokosovog brašna/proteina.

Bitno je da ne preterate sa količinom jer u tom slučaju nećete  moći da oblikujete kuglice, raspadaće se.

Smesa ne treba da bude čvrsta već kompaktna.

U sredinu svake kuglice stavite lešnik/badem/pistaći ili nešto drugo po izboru.

Kuglice uvaljajte u rendani kokos/kokos ljuspice i ostavite pre služenja oko pola sata u frižideru.

I to je sve.

Napomene:

Kod nas se kokosovim brašnom naziva rendani kokos (kokos ljuspice).

U suštini, kokosovo brašno je nešto drugo - sitno mleveni kokos koji se kod nas može naći pod nazivom kokosov protein.

Što se tiče ovog recepta, nemam neke posebne napomene jer je sve vrlo jednostavno.



No comments:

Post a Comment