Sok od jagoda - aromatičan i osvežavajući napitak.
Priprema je vrlo jednostavna.
Pored jagoda, možete dodati i neko drugo voće koje vam se nađe pri ruci.
A prilikom služenja ga možete začiniti komadima svežeg đumbira i limuna.
Sok od jagoda, sastojci:
500 g jagoda
1 slatka jabuka
3 kašike šećera (ili po ukusu)
1 l vode (ili više po ukusu)
Priprema:
Jagode operite i očistite.
Jabuku oljuštite, izvadite semenke i isecite na manje komade.
Stavite u šerpicu jagode i jabuku, sipajte cca 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Potom ocedite sok, a jagode i jabuku sameljite u blenderu ili štapnim mikserom.
Sipajte sok koji ste ocedili i dodajte još oko 8 dl vode.
Dodajte šećer i izmešajte.
Po potrebi korigujte ukus - dodajte još vode i šećera.
Pre služenja, sok dobro ohladite.
Napomene:
Ukoliko vam smetaju semenke, sok možete da procedite.
Jagode koje sam koristila su bile baš slatke tako da nisam dodavala šećer.
Sok čuvajte u frižideru 2-3 dana.
Priprema je vrlo jednostavna.
Pored jagoda, možete dodati i neko drugo voće koje vam se nađe pri ruci.
A prilikom služenja ga možete začiniti komadima svežeg đumbira i limuna.
Sok od jagoda, sastojci:
500 g jagoda
1 slatka jabuka
3 kašike šećera (ili po ukusu)
1 l vode (ili više po ukusu)
Priprema:
Jagode operite i očistite.
Jabuku oljuštite, izvadite semenke i isecite na manje komade.
Stavite u šerpicu jagode i jabuku, sipajte cca 2 dl vode i kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Potom ocedite sok, a jagode i jabuku sameljite u blenderu ili štapnim mikserom.
Sipajte sok koji ste ocedili i dodajte još oko 8 dl vode.
Dodajte šećer i izmešajte.
Po potrebi korigujte ukus - dodajte još vode i šećera.
Pre služenja, sok dobro ohladite.
Napomene:
Ukoliko vam smetaju semenke, sok možete da procedite.
Jagode koje sam koristila su bile baš slatke tako da nisam dodavala šećer.
Sok čuvajte u frižideru 2-3 dana.
No comments:
Post a Comment