Saturday, June 6, 2020

Čokoladne bombice


Čokoladne bombice čiji je glavni sastojak avokado.
Pripremaju se brzo, a od sastojaka možete koristiti ono što trenutno imate pri ruci.
Pogledajte koje sastojke sam odabrala.


Čokoladne bombice, sastojci:
150 g očišćenog avokada
20 g kakao praha (1 baš puna kašika)
50 g meda
60 g bademovog brašna
aroma ruma
rendana korica pomorandže

Glazura:
100 g crne čokolade
2-3 kašike ulja po izboru


Čokoladne bombice, priprema:
Bitno je da je avokado zreo i mek.
To je okvirno 1 veći avokado ili 2 mala.
Moj avokado je bio baš mali, pa su dva očišćena bila tačno 150 g.
Avokado izgnječite, pa dodajte sve ostale sastojke i izmešajte.
Po potrebi dodajte još bademovog brašna.
Smesa treba da bude srednje čvrsta i kompaktna.
Oblikujte kuglice i stavite ih zamrzivač dok pravite glazuru.
Na niskoj temperaturi istopite čokoladu uz dodatak ulja.
Umačite kuglice i dekorišite ih po želji.
Ja sam ih posula komadićima blanširanog badema.


Napomene:
Ovo je manja mera, za desetak kuglica.
Kuglice nisu puno slatke, pa ukoliko volite slađe, dodajte još meda, ali u tom slučaju će biti potrebno da dodajte još bademovog brašna.
Sasvim je svejedno da li koristite med koji je u tečnom stanju ili onaj koji je kristalisao.
Što se tiče bademovog brašna, postoji više vrsta - sa većim ili manjim procentom masti.
Od toga zavisi količina koja će vam biti potrebna.
Umesto bademovog brašna, možete koristiti bilo koje druge mlevene orašaste plodove.
Ukoliko niste ljubitelj čokoladne glazure, kuglice možete uvaljati u kakao prah ili u mlevene orašaste plodove.
Što se tiče precizne količine sastojaka, plus-minus se u ovom receptu toleriše.



No comments:

Post a Comment