Sezona tikvica dugo traje na moju radost.
Ne znam da li ih volite, ali ja ih obožavam i često ih pripremam na razne načine.
Nešto slično sam pripremala pod nazivom "pica tikvice".
Ove zapečene tikvice su slične, ali ipak drugačije.
2 tikvice (cca 500g)
2-3 kašike ulja
po ukusu: so, biber, origano.
3 kašike oštrog brašna
1,5 dl soka od paradajza
3-4 kašike parmezana
2 lista gaude (ili nekog drugog sira)
Tikvice operite i uklonite oštećenja ako ih ima.
Ne morate ih ljuštiti.
Isecite ih na šnite debljine oko 5 mm.
Možete ih preseći na pola.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, poprskajte ulje.
Tikvice uvaljajte u brašno ili ih blago pospite.
Poređajte u pleh, posolite, pobiberite i pospite origanom.
1 kašiku brašna izmešajte sa sokom od paradajza i premažite tikvice.
Pospite ih parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15-tak minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
Kada ih izvadite, poređajte komadiće gaude.
Ja sam dodala svežu mirođiju jer nisam imala drugo začinsko bilje, a vi možete staviti ono što imate ili volite.
No comments:
Post a Comment