Škola Il primo je organizovala jedno lepo drušenje tokom "karantina".
Možete ih pratiti na društvenim mrežama i videti šta to oni lepo pripremaju za sve nas.
Ja sam izabrala recept broj 13 jer su mi se dopali keksići.
Recept sam malo promenila i napravila pola mere.
Keksići su napravljeni po receptu Rudolph Van Veen-a i zovu se "rock cookies".
U mom slučaju, "with a twist".
Rock cookies, sastojci:
110 g običnog brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
1 ravna kašika kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
1/2 kašičice cimeta
60 g maslaca sobne temperature
1 umućeno jaje
1 kašičica rendane kore pomorandže
1 kašičica rendane kore limuna
50 g ovsenih pahuljica
50 g crne čokolade, sitno iseckane
50 g suvog grožđa
Rock cookies. Priprema:
Prvo operite suvo grožđe, prelijte ga vrelom vodom i ostavite da odstoji.
Sjedinite: brašno, prašak za pecivo, kristal šećer, vanilin šećer i cimet.
Dodajte maslac i ustrljajte smesu rukama, dobićete mrvičastu smesu.
Sipajte jaje i sjedinite sve sastojke kašikom.
Testo je lepljivo i meko, pa je meni lakše da ga mešam kašikom.
Dodajte sve ostale navedene sastojke (rendane korice citrusa, ovsene pahuljice, seckanu čokoladu i oceđeno suvo grožđe.
Umesite testo.
Podelite ga na 15 delova, napravite kuglice, stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje i blago spljoštite.
Kolačiće pecite 20-tak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Tokom pečenja proveravajte kako se kolačići ne bi prepekli (posebno mislim na suvo grožđe).
Došla neka čudna vremena, glavna tema je "koronavirus/covid19".
Kuvanje u doba korone, mešenje u doba korone, recepti u doba korone...
No comments:
Post a Comment