Friday, April 3, 2020

Avokado kuglice



Avokado kuglice su nastale po uzoru na avokado zalogaje (avocado bites) koje smo pripremali za snimanje.
Vrlo su slične, ali ipak različite.


Recept je vrlo jednostavan, a kuglice se brzo pripremaju.
Sastojci su dostupni, avokado ima skoro svuda da se kupi i nije toliko skup, oko 120 din je komad.
Ne mogu da nađem video recept, ali verujem da ćete ovim kuglicama biti više nego zadovoljni.


Avokado kuglice, sastojci:
1 avokado (*cca 200 gr)
100 g meda (ili po ukusu)
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica rendane kore limuna
100 g kokosovog brašna

Glazura:
100 g crne čokolade
1 kašika kokosovog ulja



Avokado kuglice, priprema:
Avokado oljuštite i uklonite semenku.
Izgnječite ga viljuškom, pa dodajte med, limunov sok i koricu.
Usitnite u blenderu ili štapnim mikserom.
Kokos dodajte postepeno jer postoji mogućnost da vam neće biti potrebno 100 g.
Izmešajte sve sastojke.
Sve zavisi od samog kokosa.
Ukoliko imate sitno kokosovo brašno ili kokosov protein, možete staviti pola-pola.

Smesa treba da bude kompaktna, ali ne previše čvrsta kako se kuglice ne bi mrvile.

Oblikujte kuglice, stavite ih na tacnicu koju ste obložili papirom za pečenje i stavite ih u friz na 20-tak minuta.

Za to vreme otopite čokoladu i kokosovo ulje.

Kuglice umačite do pola u glazuru i vraćajte ih na tacnicu.
Stavite ih u frižider da se čokolada stegne i poslužite.

Izgnječen avokado:

Avokado, limun (sok i korica) i med:

Oblikovane kuglice:

Napomene:
Avokado treba da bude zreo, mek.
Moj nije bio u potpunosti mekan, ali je poslužio.
Ako je kokos krupnije rendan, možete ga usitniti u nekom procesoru za hranu ili ostaviti smesu da odstoji u frižideru oko sat vremena pre oblikovanja,
Ukoliko želite, kuglice možete cele umakati u čokoladu.

Što se tiče kokosovog ulja, nije obavezno da ga koristite.
Čokoladu možete otopiti onako kako ste navikli, uz dodatak ulja, margarina, putera...
A možete da otopite i samo čokoladu bez dodataka.



No comments:

Post a Comment