Crno bele štanglice - dekorativne, odličan izbor za ljubitelje čokolade i kokosa.
Neko vreme sam razlišljala šta bih novo mogla da napravim za Uskršnju trpezu.
S obzirom da obožavam kombinaciju kokosa i bele čokolade, a htela sam kontrast, odluka je brzo doneta - crno bele štanglice.
Prilikom kreiranja recepta, kao ideja vodilja poslužila je vrlo popularna čokoladna plazma torta.
Znam, ništa vam nije jasno.
Ali ja to obično tako.
Crno bele štanglice, sastojci:
Prvi deo:
300 g mlevenog kakao keksa
120 ml soka od pomorandže
rendana korica pola pomorandže
100 g crne čokolade
100 g putera/margarina
Drugi deo:
300 g bele čokolade
200 ml slatke pavlake
100 g kokosovog brašna
Za prvi sloj na niskoj temperaturi istopite čokoladu i puter/margarin.
Dok se čkolada i puter tope, u činiji sjedinite keks, sok i korivu.
Potom dodajte čokoladu i meslac (koje ste prethodno istopili).
Modlu ili pleh okvirnih dimenzija 20*30 cm obložite aluminijumskom folijom i rasporedite prvi sloj.
Stavite u frižider dok pripremate drugi sloj.
Čokoladu i slatku pavlaku stavite u šerpicu i topite na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje,
Kada smesa postane ujednačena, sklonite sa ringle i umešajte kokosovo brašno.
Rasporedite preko prvog sloja.
Kolač ostavite minimum nekoliko sati u frižideru ili u frizu pre sečenja kako bi se lepo ohladio i stegao.
Potom secite štanglice željene veličine.
Napomene:
Za pripremu ovog kolača možete koristiti bio koji mleveni keks.
Ja sam izabrala Oreo powder keks jer sam želela jači kontrast.
Ne, nije greška, nisam dodavala šećer jer nema potrebe, kolač je dovoljno sladak.
No comments:
Post a Comment