Osnovu čine pšenični griz i mleko.
A što se tiče ostalih začina, imate jako puno mogućnosti.
Sve u svemu, malo drugačiji griz u odnosu na onaj na koji ste navikli.
Karamel griz, sastojci:
8 kašika šećera
1 l mleka
7 ravnih kašika griza
1 kesica vanilin šećera
100 g suvog grožđa
rum po potrebi
Karamel griz, priprema:
Prvo operite i očistite suvo grožđe.
Sipajte rum (nekoliko kašika) i ostavite da odstoji.
Na nižoj temperaturi karamelizujte šećer.
Kada dobije lpu zlatno-braon boju pažljivo sipajte mleko i sačekajte da mleko provri.
Sipajte griz u tankom mlazu uz neprekidno mešanje.
Dodajte suvo grožđe i vanilin šećer.
Kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje dok se griz zgusne.
Griz sipajte u činijice i poslužite topao ili hladan.
Napomene:
Ukoliko nemate rum, možete upotrebiti aromu ruma, ali na ovu količinu stavite pola kašičice.
Po ukusu možete dodati još šećera ili ga smanjiti.
Dekoracija po želji, a u mom slučaju flips u ruby čokoladi i mrvljeni keks.
No comments:
Post a Comment