Najlepše Plazma kuglice jer su po mom ukusu.
Volim kolače sa Plazma keksom kada je keks dominantan.
Ove kuglice su bez drugih dominantnih ukusa ako izostavimo čokoladu.
Količinu možete prilagoditi potrebama.
Možete napraviti od jednog, dva ili više jajeta.
Pre neki dan se povela priča o kolačima bez brašna zbog novonastale situacije.
Pa evo jednog predloga.
Najlepše Plazma kuglice, sastojci:
3 jajeta
150 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
150 g margarina/putera
330 g mlevenog Plazma keksa
Najlepše Plazma kuglice, priprema:
Umutite jaja i šećer.
Sipajte u šerpicu i kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja, na niskoj temperaturi.
Bitno je da temperatura bude niska i da smesu mešate jer ćete u sprotnom dobiti slatku kajganu.
Dodajte margarin/maslac i vanilin šećer.
Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Potom umešajte mleveni keks.
Kada se smesa ohladi, oblikujte kuglice.
Ako volite da Plazma keks dominira, uvaljajte ih u mlevenu Plazmu.
Ostavite ih desetak minuta u frižideru i poslužite ih.
Napomene:
Kuglice možete uvaljati u mleveni keks, mlevene orašaste plodove, kakao prah ili ih umakati u čokoladnu glazuru kao ja.
Ovo je samo osnova u koju možete dodati ukuse po želji - korice limuna, pomorandže. rum, kafu...
Ono što želim da vam naglasim jeste da lepo izmerite sastojke, ne samo za ovaj recept nego inače.
Ne kažem ovo bez razloga.
Često dobijam pitanja zašto mi ovo ili ono nije uspelo kada sam sve pravila po receptu?
Na kraju se ispostavi da niste merili.
Ne mislim samo na svoje recepte već generalno.
Mnogi govore da nemaju precizne vage.
Digitalne vage nisu više nikakva stavka.
Ali ako ipak iz nekog razloga niste u mogućnosti da je kupite, nemojte da krivite autore recepata kada vam nešto ne uspe najbolje,
Ovo se prvenstveno odnosi na torte, kolače, hlebove, peciva i slično.
Za većinu kuvanih jela, precizne mer nisu od presudnog značaja.
Hvala na pažnji.
Pozdrav do sledećeg čitanja.
Objava nije sponzorisana.
I naravno, može bilo koji mleveni keks.
I naravno, može bilo koji mleveni keks.
No comments:
Post a Comment