Thursday, March 26, 2020

Knedle sa jabukama (posno)


U saradnji sa C Slatka Tradicija portalom naslate su ove divne, ukusne, posne i vrlo povoljne knedle sa jabukama.

Recept možete pronaći i na internetu.
Svi su manje više isti, nijanse su u pitanju.


Knedle sa jabukama, sastojci:
3 jabuke (600g)
100 g običnog brašna
2 kašike C griza
4-5 kašika ulja
1 šolja prezli
1 kesica C vanilin šećera
1 ravna kašičica cimeta



Knedle sa jabukama, priprema:
Jabuke oljuštite i izrendajte.
Ocedite ih ako su sočne.

Jabuke koje sam koristila bile su sočne, pa sam ocedila cca 1 dl soka.

Dodajte brašno i griz i sve lepo izmešajte/umesite viljuškom.

Rukom oblikujte knedle prečnika oko 3 cm.

Ukoliko kojim slučajem ne možete da oblikujete knedlu, dodajte još malo brašna.
Smesa treba da bude srednje čvrsta i lepljiva.

Knedle kuvajte u kipućoj i blago posoljenoj vodi.
Kada isplivaju na površinu, kuvajte ih još nekoliko minuta.

Dok se knedle kuvaju, na vrelom ulju ispržite prezle uz neprekidno mešanje.

Sklonite sa ringle i umešajte vanilin šećer i cimet.
Kuvane knedle uvaljajte u prezle.

Poslužite ih tople.
Prilikom služenja knedle možete posuti vanilin šećerom ili služiti uz neki džem ili sos po izboru.


Napomene:
Količina brašna i griza se može izmeriti šoljom od 2 dl.
Umesto navednih sastojaka, možete koristiti samo meko, samo oštro brašno ili mešavinu oštrog i mekog.
Na fotografijama vidite kako izgleda testo.
Takođe možete videti i koliko je otpalo jabuka prilikom čišćenja.






No comments:

Post a Comment