Sezona slava je počela, a recepata za sitne kolače nikada dosta.
Preporučujem rum kokos kuglice nastale u saradnji sa C slatka tradicija.
Rum kokos kuglice, sastojci:
150 g šećera
1 dl vrele vode
70 g putera ili margarina
150 g mlevenog keksa
1 kašičica ekstrakta ruma (ili po ukusu)
I još:
ili
ili
200 g otopljene čokolade
Rum kokos kuglice, priprema:
U šerpici izmešajte šećer i kakao prah.
Uključite ringlu na srednju temperaturu i postepeno sipajte vrelu vodu uz neprekidno mešanje.
Kada smesa provri, dodajte kokosovo brašno, puter/margarin i vanilin šećer.
Kuvajte nekoliko minuta od momenta vrenja.
Prohladite smesu, pa umešajte mleveni keks i ekstrakt ruma.
Šerpicu stavite u frižider na pola sata.
Potom oblikujte kuglice.
Ukoliko se odlučite da ih uvaljate u kokos i kakao prah, uradite to odmah nakon oblikovanja.
Ako želite da čokoladirate kuglice, oblikovane kuglice staite u zamrzivač na 10-15 minuta, pa ih umačite u istopljenu čokoladu u koju ste dodali 2 kašike ulja.
Po želji, deo kuglica možete uvaljati u kokosovo brašno, a deo umakati u čokoladu i/ili uvaljati u kakao prah.
Pre služenja, kuglice ostavite u frižideru oko pola sata.
Ova količina je dovoljna za 20-tak rum kokos kuglica.
Ukoliko su vam neophodne posne rum kokos uglice, ne brinite, koristite posne sastojke.
Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)
ReplyDeleteDraga Negoslava, najlepše hvala na lepim rečima <3
Delete