Monday, October 7, 2019

Oblande sa kokosom


Oblande sa kokosom - varijacija na temu pišinger oblande.
Obogatila sam je kokosom i vanilom, a čokoladu sam ostavila za dekoraciju.
Dekoracija je sastavni deo ukusa.

Kao što sam više puta pisala - pusite mašti na volju i ugađajte sebi i vama bliskim osobama.

Recept je urađen u saradnji sa C slatka tradicija.


Oblande sa kokosom, sastojci:
7 jaja
420 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
100 g C kokosovog brašna
250 g margarina/maslaca
po ukusu: rendana korica limuna/pomorandže, aroma ruma
1 pakovanje C oblande

Glazura:
100 g čokolade
2-3 kašike ulja



Oblande sa kokosom, priprema:

Penasto umutite jaja sa šećerom u prahu.
Dodajte vanilin šećer i kuvajte na pari dok se fil zgusne (20tak minuta).
Dodajte kokosovo brašno i kuvajte još oko pet minuta.
Ohladite fil.
Penasto umutite margarin/maslac, pa posteno sipajte fil od jaja i kokosa.
Po želji dodajte aromu ruma/koricu pomorandže i/ili limuna.
Umutite mikserom.
Fil podelite na 4 dela i nafilujte oblande.
Stavite nešto teško preko poslednjeg lista oblande i ostavite je u frižideru da se stegne.

Čokoladu istopite uz dodatak ulja na niskoj temperaturi, na pari ili u mikrotalasnoj.
Sipajte je u kesicu za zamrzivač, odsecite vrh i dekorišite kolač.

Kada se čokolada ohladi i stegne, možete seći oblande i poslužiti.

Pola oblande sam dekorisala čokoladom, pola sam ostavila bez.
Ukoliko želite da cela oblanda bude dekorisana, biće vam potrebno 150-200 g čokolade.
A ukoliko se odlučite da je premažete čokoladnom glazurom, biće vam potrebno oko 250 g čokolade.


Osim kokosa i vanilin šećera nisam stavila ništa, ali mislim da bi se korica limuna ili pomorandže ili aroma ruma odlično uklopili.
Nisam stavila iz jednostavnog razloga - za nekoga su pomenuti ukusi previše egzotični.

No comments:

Post a Comment