Saturday, October 12, 2019

Čupavci


Dobri stari i omiljeni čupavci.
Ništa ja tu ne bih menjala.



Čupavci, sastojci:

Biskvit:
3 jajeta
220 g šećera
1 kesica vanilin šećera
120 ml ulja
300 g oštrog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 dl mleka

Fil:
100 g čokolade
6 kašika šećera
3 dl mleka
100g margarina/maslaca

100 g kokosovog brašna


Čupavci, priprema:

Za biskvit umutite jaja sa šećerom, pa dodajte sve ostale navedene sastojke i sjedinite smesu.

Biskvit pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni u plehu okvirnih dimenzija 20*30 koji ste obložili papirom za pečenje.

Potrebno je oko pola sata da se biskvit ispeče.

Čačkalica test za proveru.

Za fil istopite čokoladu i šećer uz postepeno dodavanje mleka.

Fil treba da vri nekoliko minuta.

U fil dodajte margarin/maslac i mešajte dok se otopi.

Prohladite biskvit i fil.

Biskvit isecite na komade željene veličine.

Ja sam isekla 36 kocki (9*4),

Kocke umačite u fil, pa uvaljajte u kokos.

I to je to.

Čupavci se mogu jesti odmah.



Ako vas ne mrzi, pre sečenja na kocke, testo možete preseći na pola i dobiti dve kore.

Premažite filom, vratite gornju koru, pa secite kocke.

Tako ćete dobiti "filovane" čupavce.

Jedan deo čupavaca sam nafilovala po sredini, ali ih nisam slikala.

Ukusni su i ovako i onako .

Verovatno se pitate zato sam stavila oštro brašno?!

Nisam imala drugo (još uvek ga nemam, nikako da se setim da kupim).

Mislila sam da će biskvit biti suv.

Međutim, bio je baš dobar.

Pišem u prošlom vremenu jer sam ih pravila pre nedelju dana.

A nisam ih pravila sigurno jedno 20 godina.

Cveće je deo dekoracije i nije obavezno ,

No comments:

Post a Comment