Saturday, June 1, 2019

Penaste bombone sa jagodama (marshmallow)


Marshmallow ili penaste bombone možete napraviti u kućnim uslovima.
Priprema je vrlo jednostavna, a ukuse možete birati.
Jagode i kokos.
Kako vam se čini ova kombinacija?


Penaste bombone sa jagodama, sastojci:
320 g šećera
1 kesica vanilin šećera
80 g sitno iseckanih jagoda
75 ml vode
30 ml limunovog soka

20 g želatina
75 ml mlake vode


Priprema:
Prvo pripremite želatin - prelijte ga mlakom vodom i ostavite da nabubri.

Potom skuvajte sirup od šećera, vanilin šećera, jagoda, vode i soka od limuna.
Kuvajte 2-3 minuta od momenta vrenja, na srednjoj temperaturi.

Sirup prohladite mešanjem.
Zatim dodajte želatin i mešajte dok se želatin ne otopi..

Sada ide "najteži" deo posla - smesu sipajte u dublju posudu i mutit mukserom 10-15 minuta.

Kada smesa postane pensta i prilično čvrsta, izlijte je u pleh okvirnih dimenzija 20-30 koji ste obložili providnom folijom.

A kako ćete znati da li je smesa dovoljno čvrsta?
Kada ne curi sa kašičice - to je to.

Pleh ostavite u frižideru nekolio sati, a potom isecite bombone željene veličine i uvaljajte ih u kokosovo brašno ili nešto drugo po izboru.

Ja sam koristila modlu za hleb jer mi je ona bila pri ruci, ali imala sam više posla prilikom sčenja s obzirom da sam prala nož svakoposle svakog provlačenja.

Ako ste pravili krem bananice, neće vam biti problem da napravite ove bombone.

Postupak je isti, ali ukus je potpuno drugačiji.





6 comments:

  1. Prelijepo, gledala sam na youtube sa jabukama. Hvala puno na receptu . Srdacan pozdrav :)

    ReplyDelete
  2. Hvala. Nema na čemu. Može i sa nekim drugim voćem. Pozdrav ❤️

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Ah, tek sada vidim komentar... Javi utiske ;) <3

      Delete
    2. Da bi se lakse sekao Marshmallow, tokom secenja premazivati noz tankim slojem ulja. Pozdrav.

      Delete