Sunday, June 9, 2019

Brza voćna torta



Brza voćna torta za vrele letnje dane.
U saradnji sa C Slatka tradicija.


Sastojci za koru:
300 g mlevenog keksa
3 kašike C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
100 g istopljenog maslaca ili margarina
100-120 ml soka od pomorandže

Sastojci za fil:
500 g crvenog voća (jagode, maline, višnje, borovnice...)
5 kašika šećera
1  kesica C pudinga sa ukusom maline
2 dl vode
100 g putera/margarina

Dekoracija:
2 kesice C šlag krema (150g)
3 dl hladnog mleka


Brza voćna torta, priprema:

Za koru sjedinite sve suve sastojke, pa dodajte otopljen puter i sok.
Sok dodajte postepeno, možda vam neće biti potrebna navedena količina.
Sjedinite sve sastojke.
Koru oblikujte u modli prečnika cca 25 cm.

Za fil sjedinite voće i šećer.
Sipajte 1 dl vode.
U ostatu vode razmutite puding.
Kada voće provri, sipajte razmućeni puding i kuvajte dok se fil ne zgusne.
U vruć fil stavite margarin/maslac i mešajte dok se ne otopi.
Ohlađen fil sipajte preko kore i stavite u frižider.

Beli šlag krem umutite po uputstvu sa pakovanja i premažite preko torte.
Dekorišite je po želji.

Pre služenja, tortu dobro ohladite u frižideru.


Što se tiče voća, imate mogućnost izbora.
Možete koristiti samo jednu vrstu ili kombinovati više vrsta.

Isto se odnosi i na puding - možete koristiti puding sa nekim drugim ukusom ili gustin.

Mleveni keks - onaj koji volite.


Kada je u pitanju veličina torte na vama je da odlučite da li ćete napraviti nižu tortu većeg prečnika ili obrnuto.

Ili možda dve manje tortice kao što sam ja napravila.
Jedna je za degustaciju, druga za poklon. 


Dekoracija nije obavezna.
Možete je posuti npr. kokosom ili kakao prahom.


P.S. Mnogi od vas su me pitali gde sam našla plodove duda.
Nisam "našla", dobila sam ih.
Za ove plodove je zaslužan moj kolega.

No comments:

Post a Comment