Wednesday, May 29, 2019

Zero waste lunch ili ručak od ostataka


Kao što sam naziv govori, ovo jelo sam pripremila od ostataka namirnica.
Glavni sastojak je rebrasti celer.
Njega sam imala najviše.
Zero waste lunch se priprema jako brzo.
Sve je gotovo za 15-tak minuta.
Za ovakva jela vam nije potreban konkretan recept, jednostavno stavite sve što imate i to je to.


Zero waste lunch (ručak od ostataka):
2 kašike ulja
5-6 stabljika celera isečenih na manje komade
1 šargarepa, rendana
1 paprika, iseckana
1 paradajz, oljušten i iseckan
5 šampinjona, iseckanih
po ukusu: so, biber, začinsko bilje...


Priprema:
U većoj šerpi ili voku sjedinite sve sastojke, dodajte malo vode i dinstajte na višoj temperaturi uz mešanje oko 5 minuta.
Začinite po ukusu i pržite/dinstajte još koji minut.

I to je sve.

Uz ovo povrće možete služiti kuvanu testeninu ili pirininač.
A možete poslužiti i neko meso.
S obzirom da se ništa ne baca, ja sam služila uz kiflice koje su ostale od prethodnog dana i dodala malo kamamber sira.

Dodala sam mikro bilje (grašak) i peršunov list, a vi možete ono što imate/volite.
Ukoliko ste ljubitelj belog luka ili sremuša, tokom pripreme jela možete dodati.
Moje ulje je aromatizovano sremušem, pa nisam morala da dodajem.

Takođe, možete dodati crni luk i praziluk...

I eto tako, to je skoro sve što se našlo u frižideru, a od svega je bilo po malo.


Na isti ili sličan način, možete pripremiti jela od raznih "ostataka" namirnica.


No comments:

Post a Comment