Monday, May 20, 2019

Voćni kolač


Voćni kolač uvek pripremam na isti način, manje-više.
Za pripremu ovog kolača uglavnom koristim jogurt, ali sada sam upotrebila kiselo mleko.
Količinu šećera prilagodite ukusu ili gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Količina jaja varira u zavisnosti od veličine.


Voćni kolač, sastojci:
4 jajeta
1 šolja šećera
1 šolja kiselog mleka
2/3 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kesica vanilin šećera
1/2 kesice praška za pecivo
1 velika jabuka
2 kašike griza
300 g višanja
200 g jagoda


Voćni kolač, priprema:
Prvo penasti umutite jaja i šećer.
Potom dodajte sve ostale sastojke osim voća i lepo sjedinite.
Jabuku oljuštite, iseckajte na manje komade, pospite grizom i izmešajte kako bi s griz zalepio na jabuku.
Višnje sam koristila iz zamrzivača (možete koristiti i sveže u sezoni).
Ocedite ih.
Jagode isecite na komade kao što ste isekli jabuke.
Jabuke umešajte u testo i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje okvirnih dimenzija 25*35 cm.
Poređajte višnje i jagode.
Voćni kolač pecite u zagrejanoj rerni na 150-175 stepeni 40-tak minuta.

*Možete kombinovati voće koje volite.
*Šolja je od 2 dl.


No comments:

Post a Comment