U ta davna, pradavna, vremena, slatkiši se nisu kupovali i jeli svakog dana.
Sada, kada sam velika, slatkiše pravim sama.
Više volim da ih pravim nego da ih jedem.
Eksperiment uspeo - home made medeno srce.
Pravila sam medenjake, pa sam sasvim slučajno odlučila da za eksperiment upotrebim četiri srca.
Spojila sam po dva džemom od kajsija i umočila ih u čokoladnu glazuru koja mi je ostala od torte.
Kolačići su zaista sjajni.
Nisam mislila da će biti baš takvi.
Medeno srce, sastojci:
120 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 dl vode
100 g margarina
1 kesica vanilin šećera
1 dl vode
100 g margarina
1 kašika meda
3 kašike marmelade
400 g brašna
3 kašike marmelade
400 g brašna
1 kašika začina za medenjake
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice praška za pecivo
Po potrebi džem od kajsija
300 g čokolade za glazuru
Medeno srce, pripema testa:
Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu.
Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali.
Sjedinite sve sastojke.
Testo upakujte u kesu i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Premesite ga sa malo oštrog brašna i razvijte na površini koju ste posuli oštrim brašnom (oko 3 mm debljine).
Secite srca ili neke druge oblike po izboru.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 12 minuta.
(Pleh oblažem papirom za pečenje.)
Spajate po dva srca džemom od kajsija, sačekajte da se džem malo upije, a potom ih umačite u čokoladnu glazuru.
Staljajte ih na papir za pečenje kako biste ih lakše odvajali od podloge kada se čokolada stegne.
Napomene:
Glazuru možete pripremiti sa slatkom pavlakom ili onako kako to inače radite.
Medeno srce je postan kolač ukoliko napravite posnu glazuru (sa margarinom i vodom ili sa uljem).
Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu.
Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali.
Sjedinite sve sastojke.
Testo upakujte u kesu i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Premesite ga sa malo oštrog brašna i razvijte na površini koju ste posuli oštrim brašnom (oko 3 mm debljine).
Secite srca ili neke druge oblike po izboru.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 12 minuta.
(Pleh oblažem papirom za pečenje.)
Spajate po dva srca džemom od kajsija, sačekajte da se džem malo upije, a potom ih umačite u čokoladnu glazuru.
Staljajte ih na papir za pečenje kako biste ih lakše odvajali od podloge kada se čokolada stegne.
Napomene:
Glazuru možete pripremiti sa slatkom pavlakom ili onako kako to inače radite.
Medeno srce je postan kolač ukoliko napravite posnu glazuru (sa margarinom i vodom ili sa uljem).
No comments:
Post a Comment