Domaća testenina se može napraviti na više načina, ali suština je ista.
Glavni sastojci su jaja i brašno, osim u slučaju kada se priprema posna domaća testenina.
Kada je oblik u pitanju, imate baš dosta mogućnosti.
Prvi put sam umesila testeninu i mogu vam reći da sam zadovoljna.
Nikakva mudrost, domaća testenina je vrlo jednostavna za pripremu.
Ova količlina je za jednu veću porciju.
Na isti način možete napraviti i kore za lazanje.
Domaća testenina se može dodati u bilo koji sos koji vam se dopada.
Ne morate se strogo pridržavati određenih recepata, pustite maštu na volju.
A da li je domaća testenina "prava" ili nije, procenite sami.
U suštini, mislim da u ovom slučaju ništa ne može biti pogrešno.
Domaća testenina, sastojci:
1 jaje (65 g)
110 g oštrog brašna
2 kašike vode
*umesto oštrog brašna, možete koristiti meko.
Domaća testenina, priprema:
Od navedenih sastojaka umesite testo.
Razvijte ga površini koju ste posuli brašnom.
Površinu i testo posipajte po potrebi prilikom razvijanja.
Testo razvijte po želji - deblje ili tanje.
Ostavite ga da se malo prosuši, a potom secite željene oblike nožem.
I to je sve.
Testeninu skuvajte u posoljenoj kipućoj vodi, kuvajte je oko 2 minuta, a potom je stavite u vruć sos i prokuvajte još koji minut.
Domaća testenina se može razviti i na mašini, ali ukoliko je nemate, oklagija je odličan izbor.
Predlog za serviranje, sastojci:
1 kašika ulja
1 kašičica brašna
2 dl mleka
30 g rendanog tvrdog sira
po ukusu: so, biber, parmezan
Za sos propržite brašno na vrelom ulju.
Postepeno dolivajte mleko i mešajte.
U sos dodajte sir i začinite ga po ukusu.
Sjedinite sa kuvanom testeninom i krčkajte kratko.
Prilikom serviranja, testeninu pospite parmezanom i začinima po izboru.
No comments:
Post a Comment