Čorba od karfiola se može pripremiti na više načina - sa mlekom, sa mesom, posna, mrsna...
Ova čorba je posna, jednostavna za pripremu, a vrlo ukusna.
Pored navedenih sastojaka, možete dodati još nešto po izboru.
A ukoliko vam nešto nedostaje, ne brinite, čorba od karfiola će biti svakako ukusna.
Sastojci:
2-3 kašike ulja
1 šargarepa
1 paškanat
500 g karfiola
2 kašike pirinča
po ukusu: so, mešavina začina, biber, đumbir i peršunov list
Priprema:
Šargarepu i paškanat izrendajte i propržite ih kratko na vrlom ulju - minut-dva uz mešanje.
Sipajte 1 l vode, karfiol koji ste izlomili na manje komade i pirinač.
Čorba od karfiola treba da se kuva 15-tak minuta dok karfiol ne omekša.
Po potrebi, dodajte još vode.
Začinite je po ukusu i kuvajte još koji minut.
Čorbu pospite iseckanim peršunovim listom prilikom služenja.
Umesto pirinča možete koristiti rendani krompir, ovsene pahuljice ili nešto treće po izboru.
Čorba od karfiola je ukusna i ako ne dodate ništa skrobno.
Osim pomenutog povrća, nekada koristim koren zelena i kim.
Čorbu možete obogatiti pavlakom (kiselom ili neutralnom), parmezanom, krutonima...
Ako ste ljubitelj knedli ili testenine, dodajte ih čorbu po želji.
Ukoliko ne volite komade karfiola u čorbi, možete ih izblendirati i vratiti u čorbu.
Takođe, po ovom receptu možete napraviti i potaž od karfiola - usitnite sve sastojke kao za svaki potaž.
Recept šaljem Zorici sa bloga Pomoravka kao ulaznicu za blogersku igru Ajme, koliko nas je!.
Tema za mesec oktoba 2016. godine je paškanat.
ovo obožavam ;)))
ReplyDeleteTakođe :)
Delete