Smuti možete napraviti od bilo kog voća i/ili povrća.
A smuti sa smokvama kada su smokve u jeku sezone.
Ovde su uglavnom prošl, a kod nas kući još uvek nisu stigle.
Kako god, ako volite smokve, dodajte ih u smuti.
Smokve su slatke, pa nema potrebe u smuti dodavati zaslađivače i ako koristite kiselije voće.
Kombinujte bilo koje voće - ono koje volite.
Smuti sa smokvama sam napravila slučajno.
Snežana (Sneško domaćica) nam je zadala temu sveže smokve.
Snežana je domaćica blogrske igrice Ajme, koliko nas je! u mesecu septembru 2016. godine.
U suštini, sa smokvama se može napraviti svašta - i slano i slatko.
Prošle godine sam marinirala smokve, odličnog su ukusa.
Recept sa marinirane smokve, možete videti ovde.
Sastojci:
1 banana
1 jabuka
1 breskva
3-4 smokve
Smuti sa mokvama, priprema:
Iseckajte sve sastojke i sameljite ih u nekom procesoru za hranu.
Voće, po želji možete oljuštiti.
Podrazumeva se bananu pod obavezno treba oljuštiti.
Vodu dolivajte postepeno dok ne dobijete željenu gustinu.
I to je sve.
Ako želite, prilikom služenja smuti možete dekorisati komadima sveže smokve.
No comments:
Post a Comment